GÉPI REHABILITÁCIÓS KEZELÉSEK

A mozgásterápia minden rehabilitációs program rendkívül fontos eleme sérülések, műtétek, mozgásszervi megbetegedések és gerincproblémák esetén. Alapvető célja az ízületek mozgásterjedelmének helyreállítása, a gerinc dinamikájának javítása, az izomerő és a fizikai állóképesség visszaszerzése, ill. növelése. A modern rehabilitációs berendezések a kényelmesen elvégezhető testmozgásformák adta lehetőségeket használják ki a passzív és aktív mozgásterápiáknál. Szakképzett gyógytornász szakmai felügyelete mellett minden korosztály számára és bármely diagnózis esetén alkalmazhatók.

REFORMER – AKTÍV GYÓGYTORNA

A sokoldalú Reformer gép kortól és diagnózistól függetlenül mindenki számára alkalmas rehabilitációs gyógytorna, műtét utáni torna, vagy akár erőnléti torna végzésére. A műszer alapvető előnye, hogy a benne lévő rugók ellenállásának szabályozásával a feladatok személyre szabható nehézségűek, így a gyakorlatok végzése során elkerülhetjük az ízületek, szalagok túlterhelését. A gyakorlatokat, melyek végezhetők fekve, ülve, vagy állva, orvos, vagy szakképzett gyógytornász felügyeli. A rugók számának megválasztása és azok kombinációja segítségével változtatható a gyakorlatok nehézségi foka.

MOZGATÓGÉP – PASSZÍV GYÓGYTORNA

A mozgatógéppel végzett gyógytorna rendkívül hatékony a műtét utáni első hetekben, amikor a láb vagy csípő még nem terhelhető, ugyanakkor mozgásra van szüksége. Ez különösen vonatkozik a csípő- és térdprotézis műtéteket követő állapotokra, valamint a combcsont, térd alatti és boka törésekre.

A térdmozgató készülék lehetővé teszi a kezelések során a térdízület optimális mozgástartománya kiválasztását 0-130 fokig. Az izmok és a lágy szövetek a hosszantartó gipszviselés, vagy műtét következtében nagyon gyakran elmerevednek, sorvadnak, fájdalmasak és megrövidülnek. A térdmozgatón végzett gyógytorna jelentősen elősegíti a sérült funkciók helyreállítását.

A bokamozgató a bokaízületek mozgásképességének megújítására szolgáló készülék és a passzív rehabilitáció mellett lehetőséget nyújt az aktív gyógytornára is.