HIDROTERÁPIA

A hidroterápiás procedúrák a legkedveltebb kezelési eljárások közé tartoznak a mozgásszervi megbetegedések és műtéti utókezelések során. A klasszikus hidroterápiás kezelés lazítja az izmokat, serkenti a vérkeringést, ezáltal élénkíti az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez és erősíti az immunrendszert. Ambuláns ellátásnál, főleg a baleseti és ortopédiai műtétek utókezelésére és a mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmas, de egyes idegrendszeri betegségek, illetve keringési problémák esetén is jó hatással alkalmazható.

VÉGTAGFÜRDŐ

A végtagfürdőnél csak a kezek, vagy a lábak, illetve az ülőfürdőnél az alhas és az alsó végtagok kerülnek víz alá. Meleg 36 – 370 C hőmérsékletű vízben történik egy speciális kádban, amelybe vízsugarat vagy levegőt, vagy a kettő elegyét fújják be meghatározott nyomással.

A kádban a mesterségesen keletkező levegőbuborékok vízáramlást okoznak, ami a testfelületet masszírozza. A víz áramlása kellemes érzést nyújt, emellett vérkeringést fokozó, oldja az ízületek és izmok merevségét és a bőrön keresztül stimuláló hatása van.

Műtétek és balesetek utókezelésére, vagy izomgyengeségnél, ill. az idegek perifériás bénulásának kezelésére alkalmazzák.